Torensteen

katrally
Heel erg bedankt nogmaals voor die fijne voormiddag: de studenten vonden het heel leuk, zeker die van de E klas daar zij gewonnen hadden. Het was kortom een heel leuke ervaring.
Ghis Achten - PIV Hasselt
delta 4
De deelnemers waren heel enthousiast over het spel. Zelfs diegenen die er vooraf een beetje sceptisch tegenover stonden.
Jo Verstraeten - CM Mechelen
delta 4 katrally katrally voetzoekers voetzoekers voetzoekers voetzoekers

Stadsspel

spelen binnen stenen stadsmuren en torens

Straten vol spelplezier

Torensteen verzorgt de activiteit ter plaatse, desnoods op een door u gekozen locatie. De doelstellingen en de groep bepalen de spelvorm en de duur ervan. Spelen kunnen zo nodig aangepast worden naar wens.

Stadsspelen zijn al met veel plezier gespeeld in Antwerpen, Brussel, Dendermonde, Eeklo, Gent, Leuven, Lokeren, Mechelen, Oostende, Zolder.

Aanbod

Delta 4

Welk team combineert het beste de vier delta's en verzamelt de meeste eretekens? Spannende en ontspannende momenten wisselen mekaar af in een aangenaam tempo.

Met behulp van elk van de vier D's (doelen, dieren, duels en dialect), verdienen de ploegen eretekens. Een gepaste inzet van ieders kwaliteiten en een doordachte tactiek, zullen mee bepalen wie uiteindelijk Delta 4 zal winnen.

De verschillende ploegen proberen zo snel mogelijk het volgende doel te bereiken, elk via een eigen route. Onderweg komen ze bepaalde dieren in het stadsbeeld tegen, die informatie over het codewoord vrijgeven. Op weg naar doel gaan de deelnemers duels aan met de concurrenten. Ondertussen proberen ze ook dialectvragen juist te beantwoorden. Aan het doel worden eretekens uitgedeeld en vertrekt iedereen naar een volgend doel.

aantal: 12 tot 24 deelnemers
duur: 2 tot 3 h

·terug·

Katrally

Glijd als een kat door de straten, op zoek naar kostbare informatie. Zowel geduld als tijgersprongen komen van pas. Jaag alleen of in groepjes, om uiteindelijk de buit binnen te halen.

De deelnemers spelen in teams. Alle teams zijn op zoek naar hetzelfde enige juiste antwoord, dat ze kunnen vinden door in het centrum op zoek te gaan naar aanwijzingen. Het komt er voor de teams op aan om zich zo te organiseren dat ze zo veel én zo efficiënt mogelijk informatie verzamelen. Bovendien spelen ook de concurrerende teams een rol in dat geheel. Laat uw team met kiene ogen door de stad struinen en win de rally!

aantal: 40 tot 60 deelnemers
duur: 1,5 tot 2,5 h

·terug·

Voetzoekers

Ploegen bepalen aan de hand van cryptische omschrijvingen waar ze naartoe gaan, verplaatsen zich door heel de stad en proberen bovendien binnen de tijdslimiet te blijven. Wie goed kan plannen, inschatten en beslissen, maakt een grote kans op de overwinning.

Tijdens Voetzoekers gaan verschillende ploegen op zoek naar plaatsen in de stad om daar info te verzamelen. Aan de hand van doordenkers en met behulp van een kaart, kiezen de deelnemers welke zoekplaatsen ze aandoen. Het komt er op aan om binnen de tijd zoveel mogelijk punten te scoren. Coördineren en samenwerken zijn hier de sleutelwoorden.

aantal: 6 tot 36 deelnemers
duur: ongeveer 2 h

·terug·

Gildestrijd

Een tactisch kat-en-muisspel midden in stad of dorp. Vier gilden hebben elk hun eigen hoofdkwartier: wapenmakers, bouwgezellen, edelsmeden en lakenwevers. Het komt er voor elke gilde op aan om de drie tegenstanders te verslaan door al hun gildehuizen te peilen in de stad.

Elke gilde plaatst op een middeleeuws stadsplan in het geheim zeven gildehuizen. Daarna begint de strijd. Bij de start van elke ronde kondigt elke gilde aan, wiens gildehuizen ze wil blootleggen. Dit gebeurt via walkie-talkie. Alle andere gilden kunnen deze communicatie volgen, elk vanuit hun eigen hoofdkwartier. Daarna sturen de gilden een boodschapper op pad om aan het cartografisch centrum te melden welke coördinaten ze willen blootleggen. Alle andere spelers kunnen een boodschapper onderscheppen en aldus verhinderen dat deze het cartografisch centrum bereikt, of juist niet ... Machtsstrijd en intriges op middeleeuwse wijze.

aantal: 20 tot 60 deelnemers
duur: 2 h