Torensteen

wegwijs-wandeling
Iedereen was enthousiast over de teambuilding. Ik heb de indruk dat ieder zich dan ook echt geamuseerd heeft.
- Het Raster
wegwijs-wandeling teamtrekking teamtrekking wegwijs-wandeling anders op stap

Wegwijs-wandelingen

op weg tussen torens en over stenen

Tochtbeschrijving

Een wegwijs-wandeling is een compleet verzorgde wandelroute. Hipper dan een gewone wandeling: iedere wandelaar of groep krijgt een roadbook mee waarop het traject is beschreven. Er worden verschillende originele routebeschrijvingen gebruikt. Op basis van dit roadbook is de hele wandeling duidelijk, zodat verloren of verkeerd lopen quasi onmogelijk is.

Hulplijn

Bij iedere tochtbeschrijving hoort ook een noodenveloppe. In de enveloppe zit een overzichtsplan, met alle deeltrajecten aangeduid, en een noodtelefoonnummer. Zo kan iedereen op eigen kracht of met wat hulp, de weg terugvinden in geval van onzekerheid of een ongewilde omweg.

Begeleiding

Torensteen zorgt ook voor een coördinatie ter plaatse. Die zorgt voor de onvangst, zet de deelnemers op weg, bemant de hulplijn via het noodnummer en bespreekt de resultaten van de tocht.

Mogelijke technieken

Praktisch

Een wegwijs-wandeling kan uitgewerkt worden voor gelijk welke locatie (stad, dorp, platteland, bos, ...). De af te leggen afstand of tijdsduur kunt u zelf bepalen. Afhankelijk van de voorkennis van de deelnemers, wordt een keuze gemaakt uit de mogelijke oriëntatietechnieken.

Torensteen werkt de wandeltocht volledig uit en maakt een gedetailleerd roadbook. Een begeleider van Torensteen komt op de dag van de wandeling ter plaatse de coördinatie verzorgen.

De meeste wandelingen zijn ook per fiets uit te voeren.

Wegwjs-wandelingen zijn al succesvol toegepast in Brugge, Gent, Leuven, Heusden, Vorselaar, Walem.

aantal deelnemers: onbeperkt
duur: naar keuze (1 h tot 3 h)

Aanbod

Zoektocht

Met behulp van een roadbook maken de deelnemers een wandeltrip. Met de onderweg gevonden aanwijzingen kunnen de deelnemers de geheime code ontcijferen. Vinden de speurders daarna het einddoel voor de tijd verstreken is?

Bekijk een voorbeeld uit een roadbook.

Oriëntatiewandeling

Verschillende technieken om de weg te wijzen brengen de deelnemers van start naar aankomst. Dankzij het roadbook zijn alle deelnemers in staat de wandeling zelfstandig af te leggen - alleen of in groep.

Bekijk een voorbeeld uit een roadbook.

Teamtrekking

Kleine groepjes deelnemers volgen elk hun eigen roadbook en ontmoeten nu en dan andere groepjes. Onderweg moeten opdrachten uitgevoerd worden die de kennismaking bevorderen en de teamleden dichter bij mekaar brengen. Uiteindelijk komen alle deelnemers samen en gaan ze aan de slag met de vergaarde informatie.

Bekijk een voorbeeld uit een roadbook.

Anders op stap

Bekijk en beleef een stad van een ongekende kant. Het roadbook brengt de deelnemers op en langs zowel gekende als vreemde wegen. Ook de aanwijzingen richten de ogen op interessante details en geven een vernieuwde kijk op de omgeving.

Bekijk een voorbeeld uit een roadbook.

Referenties