Torensteen

Iedereen vond het heel leuk. Allemaal toffe reacties.
- Nadia
kubb ridderspel molkky monnik vellen dropin' hood dropin' hood cash'n guns vikingspel

Tuinspelen

torens van steen, tuinen van plezier

Samen buiten spelen

Buiten spelen is erg ontspannend en plezierig. Zeker met onbekende en originele buitenspelen. De activiteiten kunnen plaatsvinden in de tuin, in het park, strand, op het sportveld, in een binnenruimte of waar u het wenst. De spelen zijn geschikt voor jongeren en volwassenen.

Erg geschikt tijdens volgende evenementen:

Praktisch

Alle spelen vinden buiten plaats op een zachte ondergrond: in een tuin, in het park, op een speelplein, op het strand, ... afhankelijk van de beschikbare ruimte.
Cash'n Guns kan ook in een binnenruimte en op een verharding.

Een begeleider van Torensteen komt ter plaatse alles in goede banen leiden. De spelen kunnen na mekaar gespeeld worden - indien u wenst in de vorm van een kleine competitie.

Aanbod


Kubb

Een oud vikingspel waar techniek en tactiek hand in hand gaan.

Twee ploegen proberen de houten koning ten val te brengen. Daarvoor moeten ze eerst mekaars knechten vellen. Wie gericht met de stokken werpt, wordt meteen beloond met een extra knecht. Winnen doe je niet zomaar: het spel kan meer dan eens kantelen.

aantal: 2 tot 12 spelers per set
leeftijd: 9+
plaats: gras, gruis of zand, 5 x 10 m

Sprokkellopen

Een traditioneel spel uit Roemenië voor vlugge voeten en precieze handen.

Twee spelers of ploegen nemen het in duels tegen mekaar op. Ze proberen elk zo snel mogelijk alle stokjes te sprokkelen en in de mand te deponeren. Behendigheid, snelheid en tactiek worden op de proef gesteld in dit spectaculaire en snelle loopspel.

aantal: 2 tot 12 spelers per set
leeftijd: 9+
plaats: zachte ondergrond, 4 x 6 m

Ridderspel

Versla eerst de ridders van de andere ploeg, om daarna ook de dame omver te werpen.

Twee ploegen spelen tegen mekaar. Door nauwkeurig te mikken met houten ballen, mag een aanval op de vijandelijke ridders ingezet worden. Zijn de ridders geveld, dan mag de dame van de andere ploeg omver geworpen worden. Precisie, geluk en tactiek spelen elk hun rol in dit uitdagende tuinspel.

aantal: 2 tot 12 deelnemers per set
leeftijd: 12+
plaats: gras of zand, 6 x 8 m

Mölkky

Een modern Fins houten werpspel, eenvoudig van opzet, voor alle leeftijden.

Karakteristiek voor Mölkky is dat niet alleen handigheid en tactiek, maar bovenal een grote dosis geluk nodig zijn om een hoge score te behalen. Het doel van het spel is zoveel mogelijk genummerde kegeltjes omver te gooien met het werpstokje. Het komt er op aan om 50 punten te verzamelen, niet meer en niet minder. Punten worden geteld volgens het aantal omgegooide kegeltjes of volgens het getal dat erop staat.
Mölkky is ook gekend onder de naam houthakkersspel en molka

aantal: 2 of meer deelnemers per set
leeftijd: 9+
plaats: zand of gras, 4 x 6 m

Werpzaaien

Eenvoudig werpspel dat populair is bij Amerikaanse studenten. Ook speelbaar in toernooi-vorm.

Twee ploegen van elk een of twee spelers, gooien elk met een maïs- of bonenzakje naar een schuin opgestelde plaat. Valt het zakje in het gat in het bord, scoort de ploeg 3 punten. Zakjes die op het bord landen, tellen voor 1 punt. De ploeg die het eerste 21 punten scoort, wint het spel.

aantal: 2 tot 4 deelnemers per set
leeftijd: 9+
plaats: elke ondergrond, 3 x 13 m

Slå munk (monnik vellen)

Een middeleeuws Deens werp- en tikspel voor een willekeurig aantal deelnemers.

Spelers proberen om een houten kegel, de monnik, omver te werpen. Eens ze hierin slagen, moeten ze hun stok terug gaan halen, zonder gepakt te worden door de monnikwachter.

aantal: 5 tot 25 deelnemers
leeftijd: 6+
plaats: gras, gruis of zand, 5 x 10 m

Dropin' Hood

Darts op het gras, met levensgrote werppijlen. De roos ligt uitgespreid op de grond.

Gooi met een boogje de pijlen in de lucht en laat ze landen in het doel. De spelers nemen het individueel of in ploegen tegen mekaar op. De spelmogelijkheden zijn uitgebreid, plezier en spanning is verzekerd.

aantal: 2 tot 6 deelnemers per set
leeftijd: 12+
plaats: gras of andere zachte ondergrond, vanaf 5 x 8 m

Ring 'm erin

Een in Noord-Amerika populair werpspel waarbij spelers scoren door zo goed mogelijk te mikken.

Grote metalen sluitringen worden geworpen en leveren punten op als ze in het doel landen. Er kan gespeeld worden tot 11, 15 of 21 punten.

aantal: 2 tot 4 deelnemers per set
leeftijd: 10+
plaats: gras, gruis of zand, 1 x 7 m

Brandbal

Hét Zweedse buitenspel bij uitstek. Dankzij de faire en eenvoudige regels, populair bij zowel jongeren als volwassenen.

Brandbal heeft wat weg van honkbal, zij het met meer toegankelijke spelregels. Iedereen komt aan beurt, beide ploegen worden meteen beloond voor goed spel en de vaart blijft er in. Een gooi- en loopspel waar snelheid en inzicht van tel zijn.

aantal: 8 tot 24 deelnemers per set
leeftijd: 12+
plaats: gras of verharde ondergrond, 20 x 30 m

Cash'n Guns Live

Verschillende gangsterbendes proberen onderling hun buit te verdelen. De spelers richten op mekaar met hun vingers en proberen hun teamgenoten te beschermen.

Elke ronde bepaalt het lot wie over welk wapen beschikt. Spelers nemen de andere gangsterbendes op de korrel, terwijl ze de eigen bendeleden in bescherming nemen. Als alle vingerwapens gericht zijn, heeft iedereen nog een laatste kans om zich uit het vuurgevecht terug te trekken. Daarna branden de (mondelinge) schoten los. De overlevenden verdelen de buit en een nieuwe ronde begint. Aan pret en plezier geen gebrek!

aantal: 8 tot 20 deelnemers
leeftijd: 12+
plaats: buiten of binnen, 10 x 10 m

Viking-tweekampen

Scandinavische plezierige duels in de geest van de vikingen.

Eeuwenoude proeven met klinkende namen als kat-trekken, het oog van Palle uitsteken, lus-trappen, knieholte-duwen, deegrol-trekken, os temmen en vingerhaaktrekken. Even plezierig als je zou vermoeden. Zoek een partner en speel voor de eer ... en voor de fun!

aantal: duo's
leeftijd: 9+
plaats: buiten of binnen, 2 x 5 m