Torensteen

quiz

Quiz

hoeveel stenen telt een toren?

Geanimeerde quiz

Een quiz waar de tafels aan de kant blijven staan. De quizzen van Torensteen verlaten de klassieke patronen en brengen het quizplezier op een creatieve manier opnieuw tot leven. U kunt zelf de inhoud van de quiz en de thema's bepalen: naast typische quizvragen kan er nog veel meer aan bod komen:

Vragen en onderwerpen kunnen aangepast worden aan uw eigen werking.

Het concept geanimeerde quiz legt de nadruk op plezier, het ontdekken en gebruiken van de competenties van anderen, ontspanning en onderlinge samenwerking.

Concepten

Er zijn verschillende concepten:

Uniek aan de quizzen van Torensteen is de mogelijkheid om gepersonaliseerde onderdelen te integreren. Zo wordt de beleving van de deelnemers nóg intenser.

Praktisch

De quizmaster van Torensteen leidt alles in goede banen en zorgt voor de presentatie en animatie van het hele gebeuren.

Hoe de ploegen ingedeeld worden kunt u zelf bepalen of het aan de quizmaster overlaten.

aantal: 15 tot 150 deelnemers
duur: 1 tot 2 h (door uzelf bepaald)

Aanbod

Krantenquiz

Het antwoord staat voor je neus

Een quiz waar alle antwoorden in de ter beschikking gestelde kranten te vinden zijn. Snel en juist zoeken is de boodschap, voorkennis is nutteloos. Vragen worden afgewisseld met praktische proeven en opdrachten met kranten.

Quiz-quoz

De quiz naar de beurs gebracht!

Vraag en aanbod bepalen de waarde van de thema's. Een quiz waar u kriskras door de ruimte loopt en de ploegen zelf kiezen welke vragen ze wanneer willen beantwoorden. Originele onderwerpen waar parate kennis en beursinzicht de plak zwaaien. De software projecteert in real-time informatie over welke thema's op dat moment het hoogst of laagst scoren.

Ren-je-rot

Overleggen, kiezen, rennen!

Alle vragen zijn meerkeuzevragen met drie mogelijke antwoorden. De ploegen krijgen een korte bedenktijd. Voor het signaal gaat sturen ze hun vertegenwoordigers naar het vak met het juiste antwoord. Misleiding en tactiek zijn toegestaan!

Bingoquiz / Kienquiz / Lottoquiz

Bubblegumquiz

Bubbelend, kleurrijk en creatief

In de bubblegumquiz spelen de deelnemers voor kauwgomballen. De ploegjes nemen het tegen mekaar op in een bubbelende afwisseling van eenvoudige weetjesvragen en creatieve opdrachten. Bij deze leuke quizvorm heeft iedereen de kans om te winnen, zeker omdat het einde kleurrijk verrassend is.

Andere ...

U vraagt, Torensteen maakt

Voorbeelden: collegaquiz, levende pronostiek, quiz in een bepaald thema, ...

Referenties