Torensteen

Dansplezier

traditionele klanken uit steenoude torens

"Folkdansen en volksdansen is voor alle leeftijden. Iedereen kan met iedereen dansen, en vooral geen nood: moeilijk is het helemaal niet. Het enige waartoe je verplicht wordt is je te amuseren en niet verder te denken dan de dansvloer groot is. Hoe het dan zit met de mededansers? Eén ding is zeker: alleen zal je niet dansen, alle dansen worden in groep of met een partner gedanst!"

uit: Danskrant

Initiatie volksdans/folkdans

Dans de "klassieke" volksdansen uit heel de wereld zoals ze vaak in jeugdbewegingen gedanst worden. Leer aloude dansen zoals ze op een bal folk gedanst worden. Initiatie volksdans / folkdans is een licht fysieke activiteit die zo lang kan duren als u wenst. Zowel als activiteit op zich als een initiatie (eventueel om later (op de dag) te dansen in een ontspannen sfeer of tussen de andere dansmuziek door).

Zeer leuk, ontspannend en gezellig. Bovenal heel erg groepsbevorderend: mekaar aanvoelen, samen doel bereiken, persoonlijk contact, ongedwongen sfeer, ...!

Opzet

Er is geen enkele voorkennis nodig: alle dansen worden stap voor stap aangeleerd. Zowel groepsdansen als doorschuif- en koppeldansen komen aan bod.

Mogelijke dansen

Een greep uit het aanbod:
vrolijke kring, waterdans, bal in de straat, joego, piepkenduik, kuierend, kleine schaar, kimberleyse trein, ....
schottis, mazurka, jig, polka, wals, andro, hanter dro, tricot, tovercirkel, bourrée, rondo, tarantella, polska, wals in 5 tijden.

De muziek staat klaar, nu alleen de dansers nog.

Praktisch

aantal: 12 tot 60 deelnemers
duur: 20 minuten tot 1,5 uur (voor kinderen tot 1 uur)
nodig: voldoende dansruimte